About / Rólunk

A Civilek Éjszakája egy összefogás. Civil szervezeteknek, akik társadalmi ügyekért dolgoznak és szeretnék magukat megismertetni szélesebb körben. Bármilyen társadalmi szerveződés csatlakozhat.

2010 júniusában egyesületünk, a KURFLI Közhasznú Kulturális Egyesület életre hívott egy társadalmi kezdeményezést, a Civilek Éjszakáját. Az volt vele a célunk, hogy a civil szervezetek munkáját, tevékenységét megismertessük az emberekkel, akik a tapasztalat szerint a legtöbb esetben keveset tudnak rólunk, a formáról, amiben működünk, pedig legtöbbünk azért szerveződött civil keretekbe, hogy segíthessünk valamilyen társadalmi hiányosság pótlásában, az embereknek, magunknak, szűkebb vagy tágabb közösségünknek. Fontosnak tartottuk létrehozni egy olyan eseményt, aminek keretében az aktív civil szervezetek közvetlen módon találkozhatnak a célcsoportjaikkal és minden érdeklődő emberrel. És mivel mostanában divatos egy-egy kezdeményezésnek, csoportnak, ügynek éjszakákat szentelni, úgy gondoltuk, nekünk is érdekes lehet ebben a formában megmutatkozni az év egy napján. A Civilek Éjszakája a vártnál nagyobb sikert és eredményt hozott: 72 budapesti és vidéki szervezet 51 helyszínen mutatkozott meg a nagyközönségnek. A látogatók végre nem pusztán egy kiosztott prospektusból, hanem gyakorlatban, interaktív és szórakoztató módon, sok beszélgetésen keresztül láthatott bele egy-egy szervezet munkájába, céljaiba, tevékenységébe. Az eseményre felfigyelt a sajtó is, és jó pár szervezet részt vett az eseményt követő nyári találkozókon is.

2015-ben átadtuk a stafétát, immár egy önkéntesként dolgozó fiatal hölgy, Lakatos Betti szervezi és fogja össze a csatlakozni kívánó szervezeteket az idei évben.

Információ a csatlakozásról illetve a programokról:

https://wordpress.com/post/99671687/12/      vagy:

civilekejszakaja@gmail.com

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s